Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciecierzyce namaczamy w wodzie przez około 8 godzin.
Następnie gotujemy ją w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego oraz z łyżeczką soli.
Po około 10 minutach od zagotowania dodajemy pokrojoną w kostkę (dość dużą) paprykę i gotujemy na wolnym ogniu.
W tym czasie sparzmy pomidory, dwa należy zblenderować, a trzeciego pokroić w dużą kostkę.
Kiełbaskę kroimy w kosteczkę.
Wszystko dodajemy do garnka z ciecierzycą i gotujemy razem przez około 20-30 minut.
Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą, dodajemy tymianek, bazylię, Maggi oraz papryki - słodką i ostrą - i dokładnie mieszamy.
Na koniec wsypujemy posiekaną natkę.