Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciecierzycę należy zamoczyć na 12 godzin w dużej ilości wody, najlepiej to zrobić na noc.
Namoczoną ciecierzycę gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie, odcedzamy.
Na oleju podsmażamy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy sos Winiary oraz mleczko kokosowe, gotujemy około minuty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy ciecierzycę i posiekaną kolendrę.
Możemy podać na gorąco, ale równie dobrze smakuje na zimno.