Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku.
Plastry boczku obsmaż̇ na suchej patelni, aby były chrupiące. Ułóż je na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Ogórka i pomidory pokrój w cienkie plasterki. Sałatę podziel na liście.
4 kromki pieczywa posmaruj Sosem Czosnkowym Winiary i ułóż na nich po 2 plastry żółtego sera, boczku oraz liście sałaty.
Kolejne 4 kromki również posmaruj sosem - najpierw z jednej strony, aby ułożyć je na sałacie sosem do dołu, a następnie z drugiej.
Ułóż kolejną warstwę składników – plastry ogórka, po 2 plastry wędliny i plastry pomidora.
Pozostałe 4 kromki również posmaruj sosem i ułóż, zamykając kanapki – ponownie sosem do dołu.
Każdą z tak przygotowanych kanapek pokrój na 4 trójkątne części, a te przebij od góry wykałaczkami.