Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka dopraw solą i pieprzem. Skrop oliwą z oliwek. Posyp granulowanym czosnkiem, imbirem w proszku i mieloną kolendrą. Odstaw do zamarynowania. Po tym czasie grilluj z obu stron.
Kukurydzę zblanszuj we wrzątku. Kiedy ostygnie posmaruj roztopionym masłem i posyp solą. Grilluj po kilka minut z każdej strony tak aby była ładnie rumiana. Kiedy kukurydza będzie już zarumieniona odkrój z niej ziarenka przy pomocy noża.
Awokado obierz i pokrój. Pomidorki grilluj krótko na patelni. Jajka obierz i pokrój na połówki. Kolorową paprykę pokrój na kawałki a następnie zgrilluj.
Wszystkie składniki dressingu wrzuć do miksera lub blendera i dokładnie zmiksuj do połączenia. Na końcu dopraw solą i pieprzem.
Sałatkę układaj „warstwowo” paskami na talerzu lub wymieszaj wszystko i polej obficie sosem.