Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Parówki obrać z folii. Nadziać na patyczek tak, aby z parówki wystawał on na ok. 3 cm (może być więcej).
Do miski wsypujemy obie mąki, jajko, musztardę, mleko - wyrabiamy ciasto. Doprawiamy Ziarenkami smaku.
Maczamy parówkę na patyczku w cieście. Smażymy w głębokim tłuszczu (może być frytkownica) do uzyskania złotego koloru.