Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obrać.
Ugotować do miękkości, udusić z mlekiem i serkiem, przyprawiając solą i pieprzem.
Wszystkie warzywa usmażyć razem na oleju, jednak na samym początku wrzucamy cebulę i ją przesmażamy około 5 minut, a potem dorzucamy resztę warzyw i dusimy do miękkości.
Mięso usmażyć na oleju przyprawiając solą, pieprzem, sosem worcestershire, cynamonem, bazylią. Gdyby powstały duże grudki podczas smażenia, należy mięso poszatkować na drobno.
Do warzyw dodajemy mięso, passatę, wywar warzywny i mąkę, wszystko razem mieszamy i dusimy około 10 minut.
Do niewielkiego naczynia żaroodpornego wkładamy farsz mięsno-warzywny, a na to układamy równą warstwę puree. Pieczemy w 180 stopniach do czasu zarumienienia się wierzchu ziemniaków, czyli około 30-40 minut.