Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso, cebulę i pieczarki pokrój w drobną kostkę.
Na maśle zeszklij cebulę. Dodaj mięso i pieczarki, duś do momentu odparowania płynu.
Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem i wystudź.
Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz ziarenkami.
Cukinie odstaw na około 30 minut.
Odsącz sok, a potem napełniaj farszem.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania i podlej 0,5 szklanki osolonej wody. Wstaw do piekarnika na około 30 minut.
Po tym czasie posyp cukinie serem.
Dopiecz całość około 10 minut i podawaj zaraz po upieczeniu z Sosem borowikowym WINIARY.