Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj naczynie do zapiekania lub blaszkę.
Cukinie umyj i przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ. Środek cukinii wysmaruj olejem.
Cebulę obierz i drobno posiekaj, a ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Filet umyj i pokrój w drobną kostkę.
Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso i miąższ z cukinii. Podsmaż i odstaw do ostudzenia.
Do farszu dodaj rozdrobnioną bułkę, jajo, posiekaną natkę pietruszki i sos pieczarkowy (proszek). Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Faszeruj cukinie, a wierzch posyp serem. Piecz 25-30 minut.
Cukinię podawaj na ciepło, najlepsza jest na świeżo.