Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa umyj, osusz i pokrój w plastry.
Plastry bakłażana natrzyj solą i pozostaw na kilkanaście minut. Bakłażan puści soki, dzięki czemu nie będzie gorzki. Następnie osusz warzywo papierowym ręcznikiem.
Do jednej miseczki wbij jajko i przypraw go solą, pieprzem i ziołami. Do drugiej wsyp mąkę.
Panieruj warzywa w kolejności: mąka, jajko i znów mąka.
Na patelnii rozgrzej olej słonecznikowy, a następnie smaż na nim panierowane cukinie i bakłażany.