Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz solą i pieprzem
Filety, paprykę i cebulę pokrój w bardzo małą kostkę i podsmaż na oleju.
Dodaj pokrojony drobno miąższ cukinii, mieszaj i podgrzewaj.
Dodaj pokruszone 1,5 kostki drobiowej, dopraw pieprzem, ostudź.
Pozostałą kostkę drobiową rozpuść w 100 ml wody i wlej do naczynia do zapiekania.
Zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach.
Połówki cukinii napełnij farszem i posyp serem. W naczyniu ułóż połówki cukinii.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz około 30 minut.
Podawaj ciepłe, świetnie smakuje z sosem Salsa WINIARY