Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dynię i bataty obierz i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka.
Chili pokrój na ukos, w cienkie plasterki (zostaw pestki, jeśli lubisz ostre dania).
Imbir obierz i pokrój w cienkie słupki.
Łyżkę bulionu wymieszaj z 400 ml ciepłej wody.
Na oleju kokosowym zeszklij cebulę. Dodaj chili i imbir. Podsmaż przez 30 sekund.
Wlej 400 ml bulionu i mleczko kokosowe.
Dodaj warzywa i gotuj, aż będą miękkie.
Dopraw do smaku solą i sokiem z limonki.
Ugotuj ryż na sypko.
Curry z dynią i ciecierzycą oraz batatem serwuj z ryżem, świeżą kolendrą i ćwiartką limonki.