Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj Bulion warzywny WINIARY.
Kurczaka pokrój na spore kawałki.
Pokrój warzywa – dynię i paprykę czerwoną w grubą kostkę, cebulę na ćwiartki, a cukinię – w grube plastry.
Na bardzo głębokiej patelni typu wok lub w garnku podgrzej oliwę.
Wrzuć kurczaka i dodaj czerwoną pastę curry. Smaż na dużym ogniu przez około 3-5 minut.
Wlej bulion, mleko kokosowe i dodaj pokrojone warzywa. Gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane (około 15 minut).
Zdejmij z ognia i dodaj sok z cytryny lub limonki.
Całość udekoruj świeżą kolendrą.