Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na wegańskie curry? Wypróbuj nasze kremowe curry z jarmużem, batatami i chrupiącymi pestkami granatu jako posypką. Idealny komfortowy posiłek na każdą porę roku!
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Obierz bataty i pokrój je w małe kostki. Jarmuż umyj i pokrój w paski.
Rozgrzej olej na dużej patelni, dodaj pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki i smaż przez 4 minuty. Dodaj wodę i mleko kokosowe i wymieszaj z pastą curry. Doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu. Zamieszaj od czasu do czasu.
Wmieszaj masło orzechowe, dodaj jarmuż i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 4 min. Upiecz chlebek naan w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Dopraw sokiem z limonki. Podawaj na głębokich talerzach. Całość posyp pestkami granatu.