Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą masę. Dodać cukier, cukier wanilinowy i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku. Następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać drewnianą łyżką.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i wygładzić.
Piec ok. 20-25 minut w 180 stopniach. Ostudzić.
Wystudzone ciasto pokroić na kwadraty.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wlewając śmietanę. Wymieszać i chwilkę pozostawić do lekkiego ostygnięcia.
Wiórki kokosowe przesypać. Obtaczać w czekoladzie, a następnie w wiórkach kokosowych. Układać na blaszce i wstawić do lodówki do zastygnięcia.