Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełóż do rondelka. Dodaj mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut aż kasza będzie ugotowana. Pod koniec gotowania dodaj kakao i dokładnie wymieszaj.
Do ugotowanej kaszy dodaj startą skórkę z pomarańczy, miód oraz cukier wanilinowy, a następnie całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Opcjonalnie możesz też dodać kilka kostek czekolady. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.
Pozostałą pomarańczę obierz i wykrój z niej cząstki – fileciki. Budyń podawaj z kawałkami pomarańczy i gorzką czekoladą.