Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Oczyszczoną kapustę siekamy. Do garnka wlewamy 2-3 l wody, dodajemy pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i doprowadzamy do wrzenia.
Do gotującej się wody wrzucamy poszatkowaną kapustę i dodajemy ocet, cukier i jarzynkę. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzamy.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Pokrojone w kostkę cebule sparzamy wrzącą wodą. Do odcedzonej kapusty dodajemy starte jabłka i sparzoną cebulę. Mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku.
Helena