Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne danie jednogarnkowe. Syte, aromatyczne i rozgrzewające. Może być podane na przykład jako danie główne na rodzinnych uroczystościach. Wspaniały, pikantny smak na długo zostaje w pamięci i rozgrzewa zwłaszcza w zimowe, długie wieczory. Spróbujcie sami! Kostka do smaku wołowa WINIARY wzbogaci aromat dania! Smacznego!
Mięso umyć, osuszyć pokroić w dużą kostkę.
Marchewkę i pietruszkę obrać i też pokroić w kostkę.
Mięso włożyć do garnka, zalać ok.1 l wody, wsypać marchewkę i pietruszkę. Zagotować. Zebrać szumowiny.
Dodać kostkę wołową, liść laurowy, ziele angielskie. Następnie posolić. Gotować ok. 20 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórek. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Fasolkę, jeśli jest świeża, pociąć na krótsze kawałki, a jeśli konserwowa - odlać z zalewy.
Po 20 min. włożyć ziemniaki, fasolkę (jeśli świeża, jeśli konserwowa to na koniec gotowania) i pomidory.
Cebulę obrać, pokroić w krążki. Zeszklić na oleju i też dodać do zupy.
Wszystko razem zagotować. Uzupełnić wygotowaną wodę wrzątkiem. Doprawić do smaku przyprawą do zup, solą, pieprzem, lubczykiem, ziołami i sokiem cytryny.
Przed podaniem posypać pietruszką.