Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron z boczkiem w sosie pomidorowym to jednogarnkowe danie, które łatwo przygotujesz dla całej rodziny lub grupy przyjaciół.
Cebule i czosnek drobno siekamy. Seler kroimy w plasterki a cukinie w półtalarki. Boczek kroimy w kostkę.
Rozgrzewamy garnek z oliwą. Wrzucamy boczek i smażymy aż się lekko zarumieni.
Dodajemy cebulę i seler naciowy i smażymy aż cebula zmięknie.
Dodajemy czosnek, cukinie i grzyby i całość smażymy jeszcze ok 3 min.
Po tym czasie wsypujemy makaron, szpinak oraz dodajemy 500 ml. Wodę i całość gotujemy pod przykryciem ok 5 min.
Po tym czasie dolewamy sos i gotujemy całość dalej ok 10-15min (w zależności od użytego makaronu) aż makaron będzie ugotowany a sos zgęstnieje.
Podawaj z serem.