Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jednym z ulubionych dań wszystkich dzieci są naleśniki i delikatne racuchy! Oto przepis na słodki i smaczny obiad z racuchami w roli głównej. Swoją puszystość racuchy zawdzięczają dodaniu do ciasta odrobiny proszku do pieczenia. Delikatne racuchy wspaniale smakują z sezonowymi owocami, bitą śmietaną lub kwaskowatą konfiturą.
Masło roztopić i ostudzić.
Jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę. Dodać esencję waniliową, sól, mleko, zimne masło oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Wszystko zmiksować na najwolniejszych obrotach.
Odstawić ciasto na 30 minut.
Smażyć racuchy na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron.
Podajemy w zależności od ulubionych dodatków (miód,cukier puder,truskawki itp.).