Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Została Ci pierś z kurczaka? Zobacz, co jeszcze możesz z niej przygotować!
Filet z piersi kurczaka kroimy w plasterki lub kostkę.
W garnku zagotowujemy 1,5 l wody, do wrzątku dodajemy pokrojony filet, chwilę gotujemy.
Quinoę przelewamy gorącą wodą na gęstym sicie, dodajemy do zupy razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy 25 minut. W połowie czasu gotowania dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler.
Cebulkę drobno siekamy i podduszamy na niewielkiej ilości oliwy. Pod koniec gotowania dodajemy do garnka z zupą.
Zupę podajemy ze świeżą zieleniną.