Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aromatyczny schab marynowany to podstawa rodzinnych uroczystości. Schab wieprzowy przed pieczeniem natrzyj pokruszoną Kostką mięsną WINIARY i dwoma rodzajami musztardy – stołową i francuską. Dodaj też majeranek i cukier, całość marynuj przez 3-12 godzin, a następnie upiecz. Aby schab marynowany w musztardzie utrzymał swój zgrabny kształt, przed marynowaniem mięsa zwiąż je lnianym sznurkiem. Smacznego!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Schab umyj i osusz.
Obwiąż lnianym sznurkiem do pieczenia tak, aby utrzymał ładną, okrągłą formę przy pieczeniu.
Mięso natrzyj dokładnie rozkruszoną Kostką Mięsną WINIARY, a następnie musztardą stołową i francuską oraz majerankiem.
Całość posyp cukrem oraz pieprzem, włóż do lodówki i marynuj przez 3-12 godzin.
Schab piecz w temperaturze 200°C przez ok. 30-40 minut, a później jeszcze 20 minut w temperaturze 170°C.
Wskazówka: przed pokrojeniem mięso musi odpocząć minimum 20 minut.