Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.
Wsypuj do niego powoli bitą śmietanę i miksuj około pięciu minut elektrycznym ubijaczem do piany.
Żelatynę namocz w 2 łyżkach zimnej wody, następnie podgrzej i mieszaj do rozpuszczenia.
Banany obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Do bitej śmietany dodaj banany, wiórki kokosowe, rum, sok cytrynowy i żelatynę, delikatnie wymieszaj.
Deser ułóż dekoracyjnie w 4 pucharkach. Podawaj udekorowany listkami mięty i plasterkami cytryny.