Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretkę rozrabiamy w niepełnej szklance wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na bitą śmietanę z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy.
Galaretkę dodajemy do puree dyniowego. Następnie dodajemy startą skórkę z pomarańczy, sok z połowy pomarańczy i cukier waniliowy.
Mrożone maliny blendujemy.
Nakładamy warstwowo (krem z mascarpone, maliny, puree dyniowe) dekorujemy czekoladą i odstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Smacznego!