Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Herbatniki pokruszyć i wymieszać z kakao.
Masło roztopić i wymieszać z herbatnikami oraz kilkoma kroplami olejku. Podzielić na 3 części i włożyć na dno małych słoiczków, lekko ugniatając.
Galaretkę przygotować według informacji na opakowaniu i wystudzić.
Na masie herbatnikowej postawić po gałązce mięty i wrzucić po klika porzeczek. Zalać do połowy lekko tężejącą przezroczystą galaretką Winiary i znów wrzucić po kilka porzeczek.
Dopełnić resztą galaretki i wstawić do lodówki do stężenia galaretki.
Na wierzch ułożyć resztę porzeczek.