Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Borówki zasypujemy cukrem, gotujemy około 10 minuty na średnim ogniu.
Dodajemy galaretkę, dokładnie mieszamy. Dokładnie miksujemy. Przekładamy do 6 pucharków o pojemności 150 ml.
Śmietanę miksujemy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder oraz cukier wanilinowy. Ciągle miksując na niewielkich obrotach, dodajemy mascarpone. Rozkładamy na musie z borówek.
Na środku nakładamy spory kleks sosu deserowego. Przybieramy suszonymi wiśniami.