Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Truskawki umyć, odszypułkować, osączyć i za pomocą blendera zmiksować.
Następnie do truskawek dodać cukier, dokładnie wymieszać.
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno.
Do ubitej śmietany dodać cukier puder i jeszcze wymieszać.
Dodawać do śmietany po jednej łyżce serka mascarpone, dokładnie zmiksować.
Na dno pucharków wyłożyć trochę serka mascarpone, na serek wyłożyć mus truskawkowy.
Za pomocą szprycy udekorować deser kremem mascarpone i truskawkami, schłodzić w lodówce.