Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gruszki obieramy, przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne.
Zagotować wodę z cukrem, sokiem z cytryny, goździkami i imbirem. Włożyć gruszki i gotować, aż będą miękkie. Wyłożyć na talerzykach.
Przygotować sos. Na mleku ugotować budyń.
Gęstniejącym, gorącym sosem polać gruszki i lekko oprószyć cynamonem. Smacznego.