Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dowolne galaretki owocowe (2 takie same) rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, ostudzić. Jak zaczną tężeć, wymieszać je z jogurtem greckim i rozlać do pucharków.
Do garnka przełożyć palmę, dodać do niej wodę i brązowy cukier, zagotować na małym ogniu. Dodać do tego sok wyciśnięty z całej cytryny, wsypać kisiel w proszku, dokładnie wymieszać i chwilkę gotować do zgęstnienia. Masę ostudzić.
Dodać do niej serek waniliowy i dokładnie wymieszać.
Masę rozłożyć na masie z jogurtem greckim.
Można dowolnie udekorować.