Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretkę dokładnie rozpuść w 1,5 szklanki gorącej wody.
Mleko zagotuj z cukrem.
Masło rozpuść w rondlu, wsypuj do niego powoli, ciągle mieszając, kaszę mannę.
Gdy kasza się przyrumieni, wlej gorące mleko, dokładnie rozmieszaj i gotuj przez 5 minut.
Gotową masę wylej do płaskiego naczynia, pozostaw do ostygnięcia.
Ostudzoną masę pokrój w kostkę, przełóż do 4 kompotierek, następnie dodaj wiśnie.
Deser zalej gęstniejącą Galaretką, odstaw do zastygnięcia.
Podawaj udekorowany miętą.