Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretki rozpuszczam w 3 i 1/2 szklankach wody gorącej. Do małego, kwadratowego pojemnika wlewam szklankę zimnej galaretki i układam w trzech rzędach po trzy sztuki borówki, maliny i winogrono w odstępach.
Wstawiam do lodówki do stężenia na noc.
Pojemnik na chwilę wkładam do gorącej wody, ułatwi to wyjęcie galaretki na talerz. Kroję ją w kostkę i nabijam na patyczki do szaszłyków.
Do jogurtu dodaję szklankę galaretki i rozpuszczoną łyżeczkę żelatyny. Na dno szklanek wykładam po kilka borówek, zalewam galaretką (1/2 szklanki na trzy pucharki) i wstawiam do lodówki.
Jak stężeje, wylewam na galaretkę warstwę jogurtową i wstawiam do lodówki.
Układam na niej warstwę malinową i miętę i zalewam 1/2 szklanki galaretki, i wstawiam do lodówki.
Na nią układam połówki winogron i zalewam 1/2 szklanki galaretki, i wstawiam do lodówki.
Na końcu wylewam warstwę jogurtową i do lodówki wstawiam.
Kremówkę ubijam z usztywniaczem do śmietany, dekoruję nią deser, posypuję borówkami i cukierkami. Dekoruję szaszłykami z galaretki.