Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyte i wysuszone piersi z kurczaka dzielimy na porcje (ok. 150 g jedna) rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem.
Na środek nakładamy ser żółty i koncentrat pomidorowy lub ketchup i zawijamy, najpierw boki, tak aby powstały rulony.
Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Po usmażeniu najlepiej wyłożyć na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar oleju.