Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso królika dokładnie umyj i osusz. Poodcinaj zbędny tłuszcz i błonki. Podziel na porcje.
Pół cebuli usmaż na oliwie, aby nabrała ciemno-brązowego koloru.
Włoszczyznę obierz i podziel na średniej wielkości kawałki.
Do wody włóż porcje królika i gotuj na bardzo wolnym ogniu. Zbieraj z wierzchu wody powstałą szumowinę, aby rosół był klarowny. Po ok. 2 godzinach wrzuć włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie i cebulę.
Przed końcem gotowania dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj lubczyk, natkę pietruszki i gałązkę suszonego oregano.
Podawaj z lanymi kluseczkami albo z makaronem i natką pietruszki.