Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby dokładnie oczyszczam i kroję na kawałki. Wielkość najlepiej dobrać według własnych upodobań – większe kawałki wyglądają ładniej na talerzu.
Cebulę drobno siekam, podduszam chwilę na maśle, dodaję grzyby i lekko przesmażam.
Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Marchewkę natomiast ścieram na tarce o dużych oczkach.
Do gorącego bulionu dodaję grzyby, ziemniaki i startą marchewkę. Potem wszystko solę, dodaję gałązkę rozmarynu i gotuję przez 15 minut.
Pod koniec gotowania dodaję makaron (na tyle wcześniej, aby się ugotował).
Na sam koniec dodaję śmietankę rozmieszaną wcześniej z kilkoma łyżkami zupy.
Domową zupę grzybową posypuję na talerzach natką pietruszki.