Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa umyć. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki.
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce – na grubych oczkach.
Cukinię pokroić w małe kawałki.
Tak przygotowane warzywa umieścić w słoiku/kubku.
Dodać pozostałe składniki: liście szpinaku, kukurydzę, makaron, domowy susz warzywny, świeże zioła, pastę lub sos oraz przyprawy.
Całość zalać wrzątkiem i wymieszać. Zostawić pod przykryciem na ok. 5-7 min.
Kiedy makaron napęcznieje, a warzywa zmiękną (lecz wciąż pozostaną chrupkie), zupa jest gotowa do spożycia.