Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Domowe flaczki drobiowe to coś dla miłośników mięsa, bowiem zupę przygotowujemy aż z 3 jego rodzajów! Domowe flaczki drobiowe przyprawiamy aromatycznymi dodatkami, m.in. majerankiem czy Przyprawą w płynie MAGGI. Aby flaczki były jeszcze bardziej sycące, podawaj je z pieczywem.
Żołądki obieramy i płuczemy. Wkładamy od garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Odlewamy wodę i wlewamy świeżą (tak postępujemy 3x).
Obgotowane żołądki zalewamy znów wodą, dodajemy odrobinę przyprawy Ziarenka smakiui gotujemy do miękkości.
Do drugiego garnka wkładamy skrzydełka oraz szponder. Zalewamy mięso wodą i gotujemy około 20 minut.
Jarzyny obieramy. Marchew i seler kroimy w słupki, cebulę w piórka. Dodajemy do gotujących się skrzydełek. Wsypujemy przyprawę Ziarenka smaku, wrzucamy liście oraz ziele. Całość gotujemy jeszcze około 40-50 minut, na niewielkim ogniu.
Następnie wyjmujemy mięso. Skrzydełka obieramy z kości i skóry. Rozdrabniamy mięso. Ugotowane żołądki kroimy w paseczki. Dodajemy mięso do wywaru z jarzynami. Zagotowujemy.
Dodajemy koncentrat, majeranek oraz paprykę. Gotujemy na małym ogniu. Z mąki i margaryny przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku solą. pieprzem oraz maggi.