Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Całą cebulę pokrój w kostkę i usmaż na patelni z oliwą. Kiedy będzie miękka i rumiana, dodaj fasolę z puszki i smaż, aż fasola zacznie pękać. Dopraw mielonym kuminem, solą oraz pieprzem. Smaż całość jeszcze 3 min.
Przygotuj nachosy: suche kukurydziane placki tortilla pokrój na trójkąty. Na patelni rozgrzej tłuszcz i do gorącego wrzucaj nachosy. Smaż ok. 30 sekund z każdej strony, aż będą rumiane i chrupiące. Odsącz na ręczniku papierowym. Jeszcze gorące dopraw solą oraz papryką w proszku.
Przygotuj sałatkę: awokado i pomidora pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Natkę pietruszki posiekaj. Wszystko wymieszaj w misce. Dopraw oliwą, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.
Na placku do zawijania ułóż smażoną fasolę. Dodaj nachosy oraz sałatkę. Całość polej sosem Jalapeno Winiary oraz posyp startym serem. Zawiń w ciasną roladkę zamkniętą z jednej strony.