Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy margarynę oraz ser. Łączymy składniki. Następnie dodajemy sodę, cukier i jajko. Zagniatamy ciasto.
Przygotowane ciasto rozwałkowujemy na grubość 5-8mm. Szklanką wykrawamy w cieście krążki. W środku każdego krążka kieliszkiem wykrawamy mniejszy.
Oponki wrzucamy do gorącego oleju i smażymy na rumiano.
Odsączamy tłuszcz na papierowej serwetce. Gotowe oponki posypujemy cukrem pudrem.