Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaczki młode obieramy, myjemy a następnie przy pomocy tarki ścieramy na talarki cieniutkie.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy po kilkanaście talarków po czym ogień zmniejszamy, a talarki podpiekamy na złoty kolor pamiętając, by przemieszać od czasu do czasu.
Wyciągamy upieczone talarki, aby odsączyły się z tłuszczu, delikatnie solimy i posypujemy papryką słodką.
Podajemy tuż po przygotowaniu.