Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Każdą bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Zgrilluj lub opiecz w piekarniku.
Czosnek drobno posiekaj. Mięso dopraw posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem, a następnie uformuj z niego płaskie kotlety o grubości 1,5 – 2 cm. Posyp je dodatkowo solą oraz pieprzem i smaż na grillu lub patelni po 3 – 4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia, na każdym kawałku mięsa połóż po plastrze sera i pozwól, aby się rozpuścił.
Cebulę i pomidora pokrój w cienkie plastry. Ogórek odsącz z zalewy. Sałatę pokrój w paski.
Na spód bułki wyciśnij Sos Burgerowy WINIARY, posyp posiekaną sałatą i połóż usmażone mięso z serem. Następnie dołóż plastry warzyw oraz kiełki. Pomiędzy kolejnymi warstwami dodaj ponownie Sos Burgerowy WINIARY. Całość przykryj drugą połową bułki.