Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dla wielbicieli nie tylko kefiru, ale również domowych smaków, prosty sposób na przygotowanie specjału. Aby zrobić domowy kefir, wystarczy jedynie zwykły, kupiony kefir oraz tłuste mleko. Idealnie pasuje do codziennych, rodzinnych obiadów.
Spodobał Ci się ten przepis? Dodaj go do ulubionych!
Mleko zagotuj.
Schłódź do 37°C.
Dodaj gotowy kefir i wymieszaj.
Wlej do termosu, szczelnie zamknij i pozostaw na 12 godzin. Po około 12 godzinach kefir jest gotowy. Możesz przechowywać go w lodówce do tygodnia. Dwie łyżki kefiru zachowaj do przygotowania następnej porcji.