Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do większego garnka wlej zimną wodę (ok. 3 l) i włóż mięso. Gotuj na bardzo małym ogniu bez przykrycia. Gdy na powierzchni pojawią się tzw. szumowiny, zbierz je ostrożnie. Gotuj przez około 1,5 godziny.
Dodaj obrane i umyte warzywa oraz ziarenka pieprzu. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 1 godzinę. Dopraw przyprawą w płynie MAGGI oraz solą (według uznania).
Rosół podaj z cienkim makaronem, pokrojoną drobno marchewką i posiekanym oregano.