Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzać to temperatury 80 stopni.
Warzywa umyć i obrać.
Marchewki, pietruszki, pasternak i pora pokroić w cieniutkie plasterki. Z kolei cebulę w cienkie krążki, a papryczkę chilli w wąski paseczki.
Tak przygotowane warzywa ułożyć na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i włożyć do rozgrzanego piekarnika.
Suszyć aż warzywa będą chrupkie, suche i łamliwe, co jakiś czas mieszając.
Wysuszone warzywa przełożyć do misy blendera, rozdrobnić. Na koniec dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
Gotowy susz przechowywać szczelnie zamknięty, w suchym i ciemnym miejscu.