Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z 3 łyżki mąki, letniego mleka, cukru i drożdży przygotuj rozczyn. Poczekaj ok. 20 minut aż wyrośnie. Następnie, resztę składników połącz z gotowym rozczynem
Zagnieć gładkie ciasto i rozwałkuj na około 1 cm grubości. Szklanką wytnij kółka, a kieliszkiem małe dziurki w środku
Tak przygotowane pączki wstaw do piekarnika nagrzanego do 60 stopni na 20 minut do wyrośnięcia
W między czasie olej kokosowy przełóż do dużego garnka. Kiedy będzie już bardzo rozgrzany, delikatnie wkładaj do niego wyrośnięte pączki po 2-3 sztuki na raz. Smaż około 40 sekund z każdej strony
Po wystygnięciu udekoruj oponki lukrem z ksylitolu i posyp posypką