Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dorsza myjemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym, filetujemy i układamy na foli aluminiowej.
Pomidorki myjemy i kroimy w plasterki. Rybę oprószamy solą ziołową, pieprzem czarnym i tymiankiem. Następnie układamy plastry pomidorków.
Mozzarellę w kulce kroimy w plastry i układamy na pomidorach.
Zawijamy rybę w folię aluminiową. Pieczmy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Na ostatnie 5 minut otwieramy folię i pozwalamy przyrumienić się mozzarelli.
Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)