Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryby należy dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, usunąć z nich ości, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą.
Odstawić do lodówki na pół godziny.
Przygotować warzywa: należy je dokładnie umyć i oczyścić. Cebulę i koper pokroić w krążki, pomidorki i oliwki przekroić na pół, czosnek posiekać.
Przygotować 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdą folię na stronę błyszczącą wlać odrobinę oliwy, rozsmarować. Ułożyć liście szpinaku, na nim położyć filet.
Rybę obłożyć dowolnie przygotowanymi warzywami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dwie łyżki oliwy zmieszać z winem i skropić przygotowaną rybę.
Folię złożyć tworząc pakiecik, wszystkie boki zgiąć i zamknąć na wierzchu, widelcem zrobić kilka dziurek. Ułożyć na blaszce i umieścić w gorącym piekarniku. Piec ok. 25 min w temp. 190 st. C
Wystarczy dodatek pieczywa lub ryżu i można zasiąść do stołu, by delektować się pysznym daniem.