Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzybki gotujemy krótko w osolonej wodzie, odcedzamy, hartujemy zimną wodą. Kaszę jaglaną gotujemy i studzimy.
Z kaszy, mięsa, jajka, bułki tartej robimy masę na pulpety. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem (po połowie podanych składników). Dodajemy kilka pokrojonych ugotowanych grzybków. Dosypujemy kolendrę. Formujemy pulpety.
Wlewamy wrzątek z łyżką MAGGI na około 20 minut.
W tym czasie kroimy cebule, podsmażamy na oleju, dodajemy grzyby, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość smażymy 5 minut.
Po tym czasie zalewamy wodą i gotujemy do odparowania połowy wody, wcześniej doprawiając pozostałym majerankiem, solą i pieprzem.
Po tym czasie roztrzepujemy wodę i śmietankę z mąką i łyżką zupy pieczarkowej WINIARY. Dodajemy do patelni z grzybkami, mieszając do ponownego zagotowania.
Do gotowego sosu dodajemy ugotowane pulpety, mieszamy. W razie potrzeby mocniej przyprawić.<br><br>Podajemy posypane natką pietruszki, najlepiej z ziemniakami. Smacznego !