Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Oczyszczonego kurczaka umyć,odzielić mięso od kości.Pokroić na małe kawałki.
Cebulę drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu razem z oczyszczonymi i pokrojonymi pieczarkami. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać mięso i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać oczyszczoną wątróbkę oraz bułkę tartą.
Ostudzić, przepuścić przez maszynkę. Dodać żurek (proszek) i 2 jajka. Przyprawić solą, pieprzem, papryką do smaku.
Formę keksową o wymiarach: 28x9 cm natłuścić, obsypać bułką tartą. Wyłożyć drobiową masę, wyrównać powierzchnię. Wstawić do większej formy z gorącą wodą.
Piec w kąpieli wodnej w tem. 180 st C przez około 80 minut.
Po ostudzeniu pokroić na porcje. Podać z kromką pieczywa, jajkiem,kiełkami oraz z chrzanowym sosem Winiary.