Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Robimy ciasto podstawowe a następnie wałkujemy i wycinamy kółka.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny oraz doprawiamy cukrem i cynamonem.
Na każdy placek układamy odrobinę jabłek i całość zlepiamy dokładnie jak pierożek.
Drożdżówki układamy zlepieniem do dołu. Smarujemy masłem i posypujemy kruszoną.
Całość odstawiamy do wyrośnięcia.
Bułeczki pieczemy w temp 180°C ok. 20 minut.