Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cykorie płuczemy. Wykrawamy głąb i brzydkie liście, kroimy na plasterki i palcami rozdzielamy liście.
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cykorie i mieszamy minutę, aż się pokryją masłem.
Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Wlewamy wodę i od czasu do czasu mieszając, dusimy pod przykryciem przez 10-15 minut, aż cykorie będą miękkie, ale nie rozgotowane.