Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso podzielić na porcje. 3 łyżki oleju wymieszać z przyprawą do steku i wyciśniętym czosnkiem. Marynatą natrzeć mięso.
Odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Po tym czasie mięso kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą, zrumienić z każdej strony.
Zalać 3 szklankami wody i dusić pod przykryciem do miękkości (mi to zajęło 1,5 godziny).
Jak mięso będzie już miękkie, odparować resztę wody i ponownie zrumienić mięso.